Ana içeriğe atla

Yeni Nesil Fonksiyonel Fırıncılık Ürünü Olarak SANKARA GEVREĞİ


Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Bu salgının daha ne kadar süreceği de belli değil. Ve bu şartlarda bizim yapmamız gereken en ama en önemli şey, moralimizi yüksek tutup, “bağışıklığımızı güçlendirmek”. Virüsün bizi yenmesine izin vermemek. Güçlü olursak bunu başarabiliriz. Moralimizi yüksek tutmak ile beslenmemiz arasında sıkı bir ilişki var. Yani ne kadar kaliteli beslenirsek, sağlığımıza ne kadar önem verirsek, moralimizi de o kadar yukarıda tutabilmek mümkün. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra mutlaka evlerde egzersizi de eksik etmemek gerekiyor. Bunun için bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yardım almak en mantıklısı. Gelelim konumuza..

Şimdi sizlere çok farklı bir üründen söz edeceğim. Sankara Araştırma Merkezi’nde geliştirdiğimiz yenilikçi bir üründen söz etmek istiyorum. Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ülkemizde özsermaye ile kurulmuş tematik özellikteki tek Ar-Ge ve endüstriyel üretim merkezidir. Merkezin ana hedeflerinin başında ülkemizdeki sürdürülebilir bitkisel kaynaklar kullanılarak, bitkilerden insan sağlığına faydalı bileşenleri farklı teknolojilerle özütlemek ve saflaştırmak gelmektedir. Bu özütlenen ve saflaştırılan bileşenler merkezin içerisinde bulunan 10 farklı araştırma laboratuvarında moleküler düzeyden, hücre düzeyine, deneysel hayvan çalışmalarından insan çalışmalarına kadar bir çok alanda detaylı olarak araştırılmaktadır. Bu araştırma sonuçlarında ortaya çıkan bilgiler ışığında yenilikçi ürün geliştirmeleri gerçekleştirilmektedir. Merkez sadece araştırma laboratuvarlarına sahip değildir. Araştırma laboratuvarları haricinde “Moleküler Üretim” ve “Fonksiyonel Ürün Üretim” tesisleri de araştırma merkezinin bünyesinde bulunmaktadır. Moleküler Üretim tesisinde ülkemizdeki değerli tıbbi bitki, meyve ve sebzelerden insan sağlığına faydalı bileşenler yüksek teknoloji kullanılarak hedef bitkilerden özütlenmekte, konsantre edilmekte ve gerekirse saflaştırılıp, nanoteknoloji kullanılarak nanoenkapsüle edilerek çok etkin formlarda ürünler elde edilmektedir. Elde edilen bu ürünlerle daha sonra Fonksiyonel Üretim Tesisi’nde “Fonksiyonel Gıda” olarak bilinen ve zenginleştirilmiş ya da süper gıdalar olarak da bilinen gıdalar geliştirilmekte ve üretilmektedir. Fonksiyonel gıdalar, insan sağlığına bir fayda sağlayan ve insanların metabolik ve fizyolojik fonksiyonlarına etki eden gıdaları tanımlamaktadır. Bu tür üst düzey gıdalar da merkez bünyesinde geliştirilip, üretilebilmektedir.

Size bahsetmek istediğim ürün ise ismini merkezden alan bir gevrek bu aslında.. “Sankara Gevreği”. İçeriğinde mor sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz yüksek dozda antosiyaninler ve zerdeçaldan elde edilen kurkumin var. İkisinin muhteşem uyumu söz konusu. Her iki bileşende antiviral, antioksidan, antikanser, obezite düşmanı, antidiyabetik.. Daha sayamayacağım binlerce makaleye konu olmuş durumda. Yani sağlığımızı güçlendirmek adına birebir. O nedenle böyle bir formülasyon geliştirdik. Ve bunları iyice “Fonksiyonel” olsun diye C vitamini, D vitamini, çavdar lifi, prebiyotikler ya da magnezyumla destekledik. Böylece geleceğin fırıncılık ürünlerini sizler için ürettik.

Sankara Gevreğini detaylı incelersek içeriğinde farklı doğal biyobileşenler var. Bunların başında antosiyaninler geliyor. Antosiyaninler mor sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenler. Ve sağlığımızı korumada çok etkililer. Çünkü özellikle antosiyaninler "prebiyotik" etkililer. Ve 100 gram Sankara Gevreği toplam 60 mg antosiyanin içeriyor. Bu oldukça iyi bir rakam. Düşünün 1 gram böğürtlen 0.1 mg antosiyanin içeriyor. Bu oranla ortalama günlük olarak 600 mg böğürtlen yemeniz gerekiyor. Hele ki bu mevsimde bulabilirseniz. Bunu rahatlıkla 100 gram Sankara Gevreği’nden karşılayabiliyorsunuz. Benzer şekilde içerisindeki zerdeçaldan elde edilen kurkumin de yüksek dozlarda bulunuyor. Bunlar hep günlük almamız gereken dozlar çerçevesinde formülize edilmiş ve bizi “hastalıklardan koruyabilecek” dozlar. Ürettiğimiz C vitaminli Sankara Gevreği örneğin günlük alınması gereken tüm C vitamini dozunu karşılayabilecek özellikte. Ya da geliştirdiğimiz yüksek lifli Sankara Gevreği günlük alınması gereken 6 gram lif ihtiyacının tamamını fazlasıyla karşılıyor. Yani ürünlerimizin tümünü dolu dolu ürettik. Günlük yaşam rutinlerinize ürünlerimizi de eklerseniz daha sağlıklı bir yaşama en doğal yollardan adım atmış olursunuz. Güçlü bir bağışıklık sistemi için Sankara Gevrekleri’ni tercih edin.

Aşağıdaki bağlantıdan satın alabilirsiniz.


-------------------------------------------------------

-----------------------------------------------

--------------------------------------------



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MOR BAKLAVA HAKKINDA PEK BİLİNMEYENLER

Ülkemizde bazı şeyleri değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bunlardan en önemlisi de belki tüketim alışkanlıklarını değiştirip, daha sağlıklı bir tüketime geçebilmek. Peki ya bunu nasıl başarabiliriz? Yani toplumumuzun daha sağlıklı beslenmesini nasıl sağlayabiliriz? Sonuçta beslenme bir alışkanlık ve geleneksel tüketimlerimiz de (ekmek, baklava vs.) ortada. Kimi yörelerimiz eti bol yerken, kimi yörelerimiz ekmeği bol tüketiyor. Toplumumuzun geneline bakarsak ise ülkemizde yaşayan bir insan günlük toplam enerji ihtiyacının %50’sini sadece ekmekten karşılıyor! Bu müthiş bir rakam. Kriz dönemlerinde bu ihtiyacı karşılama oranı (muhtemelen şimdi de öyledir) %70’lere çıkıyor. Yani toplumumuza “ekmek tüketmeyin” demek abeste iştigal. Peki ya o zaman ne yapacağız? Toplumumuzu nasıl sağlıklı besleyeceğiz? Bunu yapmanın en doğru yollarından bir tanesi de toplumumuzun sıklıkla tükettiği gıdaları farklı ve doğal bileşenlerce zenginleştirmek! Bunu da ancak ileri teknoloji kullanarak gerç...

Geleceğin En Değerli Besin İçeriği: Sankara Mormiks

İnovasyon yani yenilik güçtür, bilim güçtür. Bunu salgın dolayısıyla çok daha iyi bir şekilde kavrıyoruz. “Zenginleştirilmiş gıdalar” ya da “sağlığımıza bir fayda sağlayan gıdalar”, geleceğin gıdaları olarak bilinmekle birlikte virüs salgını ile şimdinin en tercih edilenleri arasında yerini almaya başladı bile. Peki ya nedir bu zenginleştirilmiş gıdalar? Hemen açıklayayım. Örneğin siz mor sebze ve meyvelerden yüksek teknoloji kullanarak doğal bileşenler olan renk pigmentlerini saflaştırıp, herhangi bir unlu mamüle belli dozlarda eklerseniz bu bir zenginleştirilmiş gıda ya da daha teknik bir terimle bir “Fonksiyonel Gıda” olur. Fonksiyonu da tükettiğimiz zaman sağlığımıza bir fayda sağlamasından gelmektedir. Örneğin mor sebze ve meyveleri bilim insanları sıklıkla tüketmemizi önermektedir. Bunun altında yatan ana neden, mor sebze ve meyvelerin içeriğinde bulunan ve meyve-sebzeye mor rengi veren bileşenlerdir. Bu bileşenler tüketildiği zaman bizleri çeşitli moleküler mekanizmalar üzerin...

MorMiks'le İlgili Sıkça Sorulan Sorular

MorMiks Ürünü Nedir? İçeriğinde Ne Vardır? MorMiks ürünü İstanbul Üniversitesi, Avcılar Kampüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin Ar-Ge ve endüstriyel üretimin bir arada olduğu tematik araştırma merkezi olan Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde üretilmektedir. Mormiks temelde gıdaların içerisinde katılabilecek ve hazırlanan gıdaların Fonksiyonel Gıda olmasını sağlayabilecek, toz formda bir etken bileşendir. İçeriğinde mor sebze ve meyvelerden saflaştırılan ve sağlığa faydaları binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler (renk pigmentleri) vardır. %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarıyla üretilen %100 yerli bir üründür. MorMiks ile Neler Yapılabilir? Başta ekmek, poğaça, açma, simit, kurabiye, tatlı, makarna olmak üzere birçok unlu mamül MorMiks katılarak geliştirilebilir. Benzer şekilde sütlü tatlılar, peynir, yoğurt gibi ürünler de MorMiks katılarak fonksiyonel hale getirilebilmektedir. Soslar, reçeller, çiğ köfteler, b...