Ana içeriğe atla

Yeni Nesil Fonksiyonel Fırıncılık Ürünü Olarak SANKARA GEVREĞİ


Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Bu salgının daha ne kadar süreceği de belli değil. Ve bu şartlarda bizim yapmamız gereken en ama en önemli şey, moralimizi yüksek tutup, “bağışıklığımızı güçlendirmek”. Virüsün bizi yenmesine izin vermemek. Güçlü olursak bunu başarabiliriz. Moralimizi yüksek tutmak ile beslenmemiz arasında sıkı bir ilişki var. Yani ne kadar kaliteli beslenirsek, sağlığımıza ne kadar önem verirsek, moralimizi de o kadar yukarıda tutabilmek mümkün. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra mutlaka evlerde egzersizi de eksik etmemek gerekiyor. Bunun için bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yardım almak en mantıklısı. Gelelim konumuza..

Şimdi sizlere çok farklı bir üründen söz edeceğim. Sankara Araştırma Merkezi’nde geliştirdiğimiz yenilikçi bir üründen söz etmek istiyorum. Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ülkemizde özsermaye ile kurulmuş tematik özellikteki tek Ar-Ge ve endüstriyel üretim merkezidir. Merkezin ana hedeflerinin başında ülkemizdeki sürdürülebilir bitkisel kaynaklar kullanılarak, bitkilerden insan sağlığına faydalı bileşenleri farklı teknolojilerle özütlemek ve saflaştırmak gelmektedir. Bu özütlenen ve saflaştırılan bileşenler merkezin içerisinde bulunan 10 farklı araştırma laboratuvarında moleküler düzeyden, hücre düzeyine, deneysel hayvan çalışmalarından insan çalışmalarına kadar bir çok alanda detaylı olarak araştırılmaktadır. Bu araştırma sonuçlarında ortaya çıkan bilgiler ışığında yenilikçi ürün geliştirmeleri gerçekleştirilmektedir. Merkez sadece araştırma laboratuvarlarına sahip değildir. Araştırma laboratuvarları haricinde “Moleküler Üretim” ve “Fonksiyonel Ürün Üretim” tesisleri de araştırma merkezinin bünyesinde bulunmaktadır. Moleküler Üretim tesisinde ülkemizdeki değerli tıbbi bitki, meyve ve sebzelerden insan sağlığına faydalı bileşenler yüksek teknoloji kullanılarak hedef bitkilerden özütlenmekte, konsantre edilmekte ve gerekirse saflaştırılıp, nanoteknoloji kullanılarak nanoenkapsüle edilerek çok etkin formlarda ürünler elde edilmektedir. Elde edilen bu ürünlerle daha sonra Fonksiyonel Üretim Tesisi’nde “Fonksiyonel Gıda” olarak bilinen ve zenginleştirilmiş ya da süper gıdalar olarak da bilinen gıdalar geliştirilmekte ve üretilmektedir. Fonksiyonel gıdalar, insan sağlığına bir fayda sağlayan ve insanların metabolik ve fizyolojik fonksiyonlarına etki eden gıdaları tanımlamaktadır. Bu tür üst düzey gıdalar da merkez bünyesinde geliştirilip, üretilebilmektedir.

Size bahsetmek istediğim ürün ise ismini merkezden alan bir gevrek bu aslında.. “Sankara Gevreği”. İçeriğinde mor sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz yüksek dozda antosiyaninler ve zerdeçaldan elde edilen kurkumin var. İkisinin muhteşem uyumu söz konusu. Her iki bileşende antiviral, antioksidan, antikanser, obezite düşmanı, antidiyabetik.. Daha sayamayacağım binlerce makaleye konu olmuş durumda. Yani sağlığımızı güçlendirmek adına birebir. O nedenle böyle bir formülasyon geliştirdik. Ve bunları iyice “Fonksiyonel” olsun diye C vitamini, D vitamini, çavdar lifi, prebiyotikler ya da magnezyumla destekledik. Böylece geleceğin fırıncılık ürünlerini sizler için ürettik.

Sankara Gevreğini detaylı incelersek içeriğinde farklı doğal biyobileşenler var. Bunların başında antosiyaninler geliyor. Antosiyaninler mor sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenler. Ve sağlığımızı korumada çok etkililer. Çünkü özellikle antosiyaninler "prebiyotik" etkililer. Ve 100 gram Sankara Gevreği toplam 60 mg antosiyanin içeriyor. Bu oldukça iyi bir rakam. Düşünün 1 gram böğürtlen 0.1 mg antosiyanin içeriyor. Bu oranla ortalama günlük olarak 600 mg böğürtlen yemeniz gerekiyor. Hele ki bu mevsimde bulabilirseniz. Bunu rahatlıkla 100 gram Sankara Gevreği’nden karşılayabiliyorsunuz. Benzer şekilde içerisindeki zerdeçaldan elde edilen kurkumin de yüksek dozlarda bulunuyor. Bunlar hep günlük almamız gereken dozlar çerçevesinde formülize edilmiş ve bizi “hastalıklardan koruyabilecek” dozlar. Ürettiğimiz C vitaminli Sankara Gevreği örneğin günlük alınması gereken tüm C vitamini dozunu karşılayabilecek özellikte. Ya da geliştirdiğimiz yüksek lifli Sankara Gevreği günlük alınması gereken 6 gram lif ihtiyacının tamamını fazlasıyla karşılıyor. Yani ürünlerimizin tümünü dolu dolu ürettik. Günlük yaşam rutinlerinize ürünlerimizi de eklerseniz daha sağlıklı bir yaşama en doğal yollardan adım atmış olursunuz. Güçlü bir bağışıklık sistemi için Sankara Gevrekleri’ni tercih edin.

Aşağıdaki bağlantıdan satın alabilirsiniz.


-------------------------------------------------------

-----------------------------------------------

--------------------------------------------



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MOR BAKLAVA HAKKINDA PEK BİLİNMEYENLER

Ülkemizde bazı şeyleri değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bunlardan en önemlisi de belki tüketim alışkanlıklarını değiştirip, daha sağlıklı bir tüketime geçebilmek. Peki ya bunu nasıl başarabiliriz? Yani toplumumuzun daha sağlıklı beslenmesini nasıl sağlayabiliriz? Sonuçta beslenme bir alışkanlık ve geleneksel tüketimlerimiz de (ekmek, baklava vs.) ortada. Kimi yörelerimiz eti bol yerken, kimi yörelerimiz ekmeği bol tüketiyor. Toplumumuzun geneline bakarsak ise ülkemizde yaşayan bir insan günlük toplam enerji ihtiyacının %50’sini sadece ekmekten karşılıyor! Bu müthiş bir rakam. Kriz dönemlerinde bu ihtiyacı karşılama oranı (muhtemelen şimdi de öyledir) %70’lere çıkıyor. Yani toplumumuza “ekmek tüketmeyin” demek abeste iştigal. Peki ya o zaman ne yapacağız? Toplumumuzu nasıl sağlıklı besleyeceğiz? Bunu yapmanın en doğru yollarından bir tanesi de toplumumuzun sıklıkla tükettiği gıdaları farklı ve doğal bileşenlerce zenginleştirmek! Bunu da ancak ileri teknoloji kullanarak gerç

Mor Fırıncılık Ürünleri 2020’ye Damgasını Vuracak!

Mor ekmek, mor simit, mor bazlama derken mor kurabiyeler, mor baklavalar, mor cheesecake’ler, mor muffinler, mor galetalar yakın zamanda raflarda yerini alacak. Mor renkli ürünler gün geçtikçe ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Bu yaygınlaşmanın temellerinde mor rengin çekici gelmesi ve insanların mor renkli ürünleri tükettiklerinde duydukları mutluluk duygusu gelmekte. Mor renk aslında kraliyet rengi. Geçmiş zamanlarda ve günümüzde de hala krallıkla yönetilen yerlerde mor renk soylular tarafından kullanılıyor. O nedenle mor rengin içimize kazınmış böyle bir üstünlüğü de var. Örneğin mor renkli fırıncılık ürünleri hediye seçimlerinde daha çok kullanılıyor. İnsanlar birbirlerine hediye etmek için mor renkli ürünleri tercih ediyorlar. Paylaşımın bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, yaygınlığın da ardından gelmesi kaçınılmaz duruyor. Gelelim bu mor fırıncılık ürünlerinin nasıl üretildiğine. Çünkü işin tüm detayları orada. Mor fırıncılık ürünlerine eğer sahte ve kimyasal boyalar kull

Türkiye Alzheimer Görülme Sıklığında Dünyada Birinci Sırada!!!

Bilim dünyasının mihenk taşlarından biri olan The LANCET dergisinde bir yayına rastladım bu sabah. Ve moralim oldukça bozuldu. Dünya'da Alzheimer hastalığının görülme sıklığını konu alan bir makaleydi bu. Ben ülkemizin Alzheimer görülme sıklığında gelecek yıllarda Dünya'da ilk 10 ülke arasında olacağını hep söylerdim konferanslarda, konuşmalarımda.. Ama hiç 1 numara olacağını düşünmemiştim. Fakat bu çalışma gösteriyor ki ülkemiz çoktan Dünya birinciliğine yerleşmiş durumda. Alzheimer demek ailelerin dağılması demek. Alzheimer demek hayatınızda başınıza ve çevrenizin başına gelmiş en kötü şey demek. Ekonomik ve psikolojik yönden en yakınlarımızı da çökerten bir hastalık Alzheimer.. Ve ülkemizde bu hastalığa yakalanmış yüzbinler var. Bu yüzbinlerce aile demek! Alzheimer'ın gelişiminde beslenme en önemli faktör. Yüksek şekerli beslenme Alzheimer gelişiminin temelinde yer alıyor. Tükettiklerimizi sağlıklı bileşenlerce zenginleştirmeliyiz. Fonksiyonel gıdalara hepimizin ge