Tahminlere
göre Türkiye nüfusunun 3’te 2’sinin koronavirüs enfeksiyonuna yakalanması bilim
otoriteleri tarafından öngörülüyor. Bu süreçten kolay kolay kurtulamayacağımız
kesin. Fakat yapabileceğimiz çok fazla şey var. Öncelikle “antiviral” yani
virüse karşı etkili bazı doğal bileşenleri bugünlerde biraz yüksek miktarda
tüketmemizde fayda var. Bu bileşenlerin başında da “antosiyaninler” geliyor.
Antosiyaninler mor sebze ve meyvelerde bulunan ve mor sebze ve meyvelere
rengini veren ana temel bileşen. Bu bileşenlerin bitkilerden alınarak
saflaştırılmış formlarıyla yapılan bilimsel araştırmalarda antosiyaninlerin
özellikle virüsün hücrelere yapışmasını engellediği ve de eğer bulaşmışsa da virüsün
hücre içerisinde çoğalmasını durdurduğuna dair ciddi bilimsel yayınlar var (1,
2, 3, 4, 5, 6).
Peki
ya biz ne yapacağız? Öncelikle yaşamınızda mor sebze ve meyvelere yer
açacaksınız. Her şeyin morunu tercih edeceksiniz ama bunlarla sınırlı kalmamanız
gerekiyor. Bizler Sankara Araştırma Merkezi olarak mor sebze ve meyvelerden
aktif maddeleri saflaştırıp yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. Bu ürünlerin
başında “MorMiks” ürünümüz geliyor. “Mormiks” ürünümüzü günde 2 tatlı kaşığı
kadarını yoğurda karıştırıp bu süreç içerisinde tüketebilirsiniz. Gayet faydalı
bir ürün. Benzer şekilde hazırladığımız ve yüksek antioksidan içeren “Sankara
Gevrekleri” de yine tercih edebileceğiniz antosiyanin zengini bir diğer ürün.
Ülkemizde bizim gibi çalışan kurumlar yoktur. Biz 10 adet bilimsel araştırma
laboratuvarımıza ek olarak 3 adette endüstriyel üretim tesisini bünyemizde
barındıran bir kompleksiz. Ürünlerimizin güvenilirliğinde herhangi bir şüphe olmadan
ISO 9001 ve ISO 22000 kalitesinde üretim yapmaktayız.
Viral
bu salgının önüne nasıl geçebiliriz? Viral salgınların önüne geçebilmenin tek
yolu “daha sağlıklı beslenmek”! Bunu başarabildiğimiz takdirde virüs gelse bile
bünyemizde fazla barınamadan ve güçlü bir bağışıklık kazanarak 1-2 günde sadece
basit bir burun akıntısıyla geçirebileceğimiz tablolar olacak. Virüsün birçok
insana ulaşabileceği tahmin ediliyor. Sağlıklı beslendiğimiz takdirde endişe
edebileceğimiz bir tablo önümüzde yok. Bunu başarmamız için sağlığımızı
olabildiğince yüksek seviyelere taşımamız gerekiyor. Kendimize bir yemek
listesi ayarlayıp düzenimizi korumamız gerekiyor. Örneğin, içeriğiniz bizim
geliştirdiğimiz MorMiks’le yapılan ve bir trend olarak ülkemizin her yerine
yayılan “Mor Ekmeği” yaşamımızın her alanına dahil etmeliyiz. Hem kendimizi,
hem de sevdiklerimizi korumak için antosiyanin zengini mor ekmek tüketebiliriz.
Mor ekmeğe ulaşamayanlar için yine merkezimizdeki fırınlarda pişen “Sankara Gevreği”
dediğimiz, mor sebze meyvelerdeki antosiyaninler ve zerdeçaldaki kurkumin ile
zenginleştirdiğimiz muhteşem hafiflikteki gevreklerimizden düzenli olarak
tüketebilirsiniz. Ya da günlük olarak tüketebileceğiniz Kaz Dağları’ndaki
zeytin yapraklarından saflaştırdığımız oleuropein ve zerdeçaldan saflaştırarak
aldığımız kurkuminle zenginleştirilmiş, bir süper gıda sayılabilecek Sankara
Zeytinyağı’mızı kullanabilirsiniz. Kısacası yaşamınızı Sankara markalı ürünlerle
zenginleştirip, kendinize yeni bir dünya yaratabilirsiniz. Hepsi de sağlığınızı
destekleyen oldukça etkili ürünler. Hepsinin ardında binlerce bilimsel yayın
var. Tüm bu yayınları her platformda tartışabiliriz. Ülkemizde bu şekilde çalışan laboratuvarlar ve üretim
merkezleri bizden başka henüz yoktur.
Detaylı
bilgi için: www.sankaragida.com, www.sankara.com.tr
Bilimsel
referanslar:
1 The Signaling
Pathways, and Therapeutic Targets of Antiviral Agents: Focusing on
the Antiviral Approaches and Clinical Perspectives of Anthocyanins in
the Management of Viral Diseases. Mohammadi Pour P, Fakhri S, Asgary
S, Farzaei MH, Echeverría J.Front Pharmacol. 2019 Nov 8;10:1207. doi:
10.3389/fphar.2019.01207.
2 The inhibitory performance of flavonoid cyanidin-3-sambubiocide against
H274Y mutation in H1N1 influenza virus. Kannan S, Kolandaivel P.J
Biomol Struct Dyn. 2018 Dec;36(16):4255-4269. doi:
10.1080/07391102.2017.1413422.
3 In
vitro antiviral activity of a series of wild berry fruit extracts
against representatives of Picorna-, Orthomyxo- and Paramyxoviridae.
Nikolaeva-Glomb L, Mukova L, Nikolova N, Badjakov I, Dincheva I, Kondakova V,
Doumanova L, Galabov AS.Nat Prod Commun. 2014 Jan;9(1):51-4.
4 Substituent
effects on the binding of natural product anthocyanidin inhibitors to influenza
neuraminidase with mass spectrometry. Swaminathan K, Müller P,
Downard KM.Anal Chim Acta. 2014 May 30;828:61-9. doi:
10.1016/j.aca.2014.04.021. Epub 2014 Apr 5.PMID: 24845816
5 Activity of anthocyanins from fruit extract of Ribes nigrum L.
against influenza A and B viruses. Knox YM, Hayashi K, Suzutani T,
Ogasawara M, Yoshida I, Shiina R, Tsukui A, Terahara N, Azuma M.Acta Virol.
2001;45(4):209-15.
6 Binding of a
natural anthocyanin inhibitor to influenza neuraminidase by mass
spectrometry. Swaminathan K, Dyason JC, Maggioni A, von Itzstein M,
Downard KM.Anal Bioanal Chem. 2013 Aug;405(20):6563-72. doi:
10.1007/s00216-013-7068-x.
Yorumlar
Yorum Gönder