Ana içeriğe atla

Polifenoller bitkilerde yaygın olarak bulunan antioksidan ailelerinin en büyüklerinden biridir. Polifenollerin düzenli ve belli, standardize dozlarda tüketimi antikanser etki göstermekte, obeziteye, kalp-damar hastalıklarına, beyin-damar hastalıklarına, Alzheimer’a karşı güçlü koruma sağlamaktadır. Ayrıca polifenoller sağlığımızın daha da güçlendirilmesini de sağlayabilecek, solunum kapasitemizi arttırabilecek, kas gelişimimizi arttıracak, kan şekerimizi düzenleyebilecek, motivasyonumuzu ve zihin gücümüzü arttırarak bizi fiziki ve zihinsel anlamda daha güçlü kılabilecek doğal bileşenlerdir. Bu bileşenlerin bahsedilen sağlık etkilerini gösterebilmeleri için düzenli olarak tüketilmeleri ve kanda belirli dozlarda kalmalarının sağlanması gerekmektedir. Bunun başarılabilmesi için tükettiğimiz temel gıdaların bu bileşenlerce zenginleştirilerek, bilimsel dayanağı güçlü Fonksiyonel Gıdaların geliştirilmesi gerekmektedir. Fonksiyonel gıda geliştirilmesi oldukça uzun zaman alan, geniş çaplı Ar-Ge çalışmaları ile mümkündür. Çalışmalar sonucunda elde edilen ürünlerin toplum sağlığının korunmasındaki rolleri ve ekonomimize sağlayacağı katkılar ölçülemez potansiyeldedir. Çünkü özellikle kronik hastalıkların gelişimleri bu tür gıdalarla engellenebilir görüşü bilimsel yayınlarda oldukça yaygın olarak işlenmektedir. Bizler de Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi olarak özellikle Fonksiyonel Gıdaların geliştirilmesi ve ülkemizde bilinirliğinin arttırılması için var gücümüzle gece gündüz bilimsel araştırmalara devam ediyoruz. Ülkemizin sağlığını koruyacak ve geliştirecek ürünler üretmeyi kendimize misyon edinmiş durumdayız. 

Yorumlar

  1. Blackjack, Poker, & Card Games - JTGHub
    Blackjack, Poker, & Card Games at 청주 출장마사지 JTGHub. View more 여주 출장안마 games. 사천 출장샵 Get started 의왕 출장마사지 today! Rating: 고양 출장샵 4.5 · ‎127 votes

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MOR BAKLAVA HAKKINDA PEK BİLİNMEYENLER

Ülkemizde bazı şeyleri değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bunlardan en önemlisi de belki tüketim alışkanlıklarını değiştirip, daha sağlıklı bir tüketime geçebilmek. Peki ya bunu nasıl başarabiliriz? Yani toplumumuzun daha sağlıklı beslenmesini nasıl sağlayabiliriz? Sonuçta beslenme bir alışkanlık ve geleneksel tüketimlerimiz de (ekmek, baklava vs.) ortada. Kimi yörelerimiz eti bol yerken, kimi yörelerimiz ekmeği bol tüketiyor. Toplumumuzun geneline bakarsak ise ülkemizde yaşayan bir insan günlük toplam enerji ihtiyacının %50’sini sadece ekmekten karşılıyor! Bu müthiş bir rakam. Kriz dönemlerinde bu ihtiyacı karşılama oranı (muhtemelen şimdi de öyledir) %70’lere çıkıyor. Yani toplumumuza “ekmek tüketmeyin” demek abeste iştigal. Peki ya o zaman ne yapacağız? Toplumumuzu nasıl sağlıklı besleyeceğiz? Bunu yapmanın en doğru yollarından bir tanesi de toplumumuzun sıklıkla tükettiği gıdaları farklı ve doğal bileşenlerce zenginleştirmek! Bunu da ancak ileri teknoloji kullanarak gerç...

Geleceğin En Değerli Besin İçeriği: Sankara Mormiks

İnovasyon yani yenilik güçtür, bilim güçtür. Bunu salgın dolayısıyla çok daha iyi bir şekilde kavrıyoruz. “Zenginleştirilmiş gıdalar” ya da “sağlığımıza bir fayda sağlayan gıdalar”, geleceğin gıdaları olarak bilinmekle birlikte virüs salgını ile şimdinin en tercih edilenleri arasında yerini almaya başladı bile. Peki ya nedir bu zenginleştirilmiş gıdalar? Hemen açıklayayım. Örneğin siz mor sebze ve meyvelerden yüksek teknoloji kullanarak doğal bileşenler olan renk pigmentlerini saflaştırıp, herhangi bir unlu mamüle belli dozlarda eklerseniz bu bir zenginleştirilmiş gıda ya da daha teknik bir terimle bir “Fonksiyonel Gıda” olur. Fonksiyonu da tükettiğimiz zaman sağlığımıza bir fayda sağlamasından gelmektedir. Örneğin mor sebze ve meyveleri bilim insanları sıklıkla tüketmemizi önermektedir. Bunun altında yatan ana neden, mor sebze ve meyvelerin içeriğinde bulunan ve meyve-sebzeye mor rengi veren bileşenlerdir. Bu bileşenler tüketildiği zaman bizleri çeşitli moleküler mekanizmalar üzerin...

MorMiks'le İlgili Sıkça Sorulan Sorular

MorMiks Ürünü Nedir? İçeriğinde Ne Vardır? MorMiks ürünü İstanbul Üniversitesi, Avcılar Kampüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin Ar-Ge ve endüstriyel üretimin bir arada olduğu tematik araştırma merkezi olan Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde üretilmektedir. Mormiks temelde gıdaların içerisinde katılabilecek ve hazırlanan gıdaların Fonksiyonel Gıda olmasını sağlayabilecek, toz formda bir etken bileşendir. İçeriğinde mor sebze ve meyvelerden saflaştırılan ve sağlığa faydaları binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler (renk pigmentleri) vardır. %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarıyla üretilen %100 yerli bir üründür. MorMiks ile Neler Yapılabilir? Başta ekmek, poğaça, açma, simit, kurabiye, tatlı, makarna olmak üzere birçok unlu mamül MorMiks katılarak geliştirilebilir. Benzer şekilde sütlü tatlılar, peynir, yoğurt gibi ürünler de MorMiks katılarak fonksiyonel hale getirilebilmektedir. Soslar, reçeller, çiğ köfteler, b...