Ana içeriğe atla

Hepimizin temel isteği “daha sağlıklı bir yaşam”... Peki ya bunu nasıl başaracağız? Neyi yeyip, yemeyeceğimize karar verecek olan başkalarını mı dinleyeceğiz? Yoksa kendi iç dünyamızın bize söylediklerini mi? Doğal, organik, glütensiz, light, sağlıklı, katkısız.. Bizi yönlendirecek onlarca kelime ile kuşatılmış durumdayız. Gerçekten nasıl besleneceğimizi nereden bileceğiz? Ben bir yol biliyorum ve yıllardır uyguluyorum. Yaşamımdan zaman ayırıp bilimsel makaleleri inceliyorum, onları okuyorum. Karşıma çıkan onlarca yabancı terimi de yıllar içerisinde öğrendim. Biyoyararlanım, biyoyararlılık, biyoerişim, farmakolojik etki, farmakokinetik vb. bunun gibi daha yüzlercesini. Hepimiz öğrenebiliriz. Çünkü bilgi çağında yaşıyoruz ve böyle şeyleri bilmek sağlıklı yaşamak, sağlıklı kalmak ve daha sağlıklı bir nesil geliştirmek için elzem. Yapmanız gereken www.pubmed.com sitesine girip merak ettiğiniz bitki ya da etken madde ile ilgili bilimsel yayınları araştırmak. Başlıkları ve özetleri karıştırmanız yeterli. Böylece örneğin tükettiğiniz bir avuç zerdeçalın mı daha etkili olduğunu ya da yuttuğunuz bir kapsül kurkuminin mi ya da zenginleştirilmiş gıdalardan az az fakat düzenli aldığınız kurkuminin mi yaşamınıza daha büyük etki yapacağını çok rahat bilebilirsiniz. Biliyorum, zaman alacak ama başarabilirsiniz. Böylece en büyük kafa karışıklığımız da ortadan kalmış olur. Daha sağlıklı kalır, sağlık adına çok daha donanımlı olabiliriz. Ben üzerime düşen görevi yapıp bu konularda size düzenli olarak bilgi aktaracağım.


#curcumin #biyoyararlanım #fonksiyonelgida #sankarazerdeçallı #zeytinyağı #bilim #teknoloji #süpergıdalar #gelecekbeslenme #beslenme #diyet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MOR BAKLAVA HAKKINDA PEK BİLİNMEYENLER

Ülkemizde bazı şeyleri değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bunlardan en önemlisi de belki tüketim alışkanlıklarını değiştirip, daha sağlıklı bir tüketime geçebilmek. Peki ya bunu nasıl başarabiliriz? Yani toplumumuzun daha sağlıklı beslenmesini nasıl sağlayabiliriz? Sonuçta beslenme bir alışkanlık ve geleneksel tüketimlerimiz de (ekmek, baklava vs.) ortada. Kimi yörelerimiz eti bol yerken, kimi yörelerimiz ekmeği bol tüketiyor. Toplumumuzun geneline bakarsak ise ülkemizde yaşayan bir insan günlük toplam enerji ihtiyacının %50’sini sadece ekmekten karşılıyor! Bu müthiş bir rakam. Kriz dönemlerinde bu ihtiyacı karşılama oranı (muhtemelen şimdi de öyledir) %70’lere çıkıyor. Yani toplumumuza “ekmek tüketmeyin” demek abeste iştigal. Peki ya o zaman ne yapacağız? Toplumumuzu nasıl sağlıklı besleyeceğiz? Bunu yapmanın en doğru yollarından bir tanesi de toplumumuzun sıklıkla tükettiği gıdaları farklı ve doğal bileşenlerce zenginleştirmek! Bunu da ancak ileri teknoloji kullanarak gerç...

Geleceğin En Değerli Besin İçeriği: Sankara Mormiks

İnovasyon yani yenilik güçtür, bilim güçtür. Bunu salgın dolayısıyla çok daha iyi bir şekilde kavrıyoruz. “Zenginleştirilmiş gıdalar” ya da “sağlığımıza bir fayda sağlayan gıdalar”, geleceğin gıdaları olarak bilinmekle birlikte virüs salgını ile şimdinin en tercih edilenleri arasında yerini almaya başladı bile. Peki ya nedir bu zenginleştirilmiş gıdalar? Hemen açıklayayım. Örneğin siz mor sebze ve meyvelerden yüksek teknoloji kullanarak doğal bileşenler olan renk pigmentlerini saflaştırıp, herhangi bir unlu mamüle belli dozlarda eklerseniz bu bir zenginleştirilmiş gıda ya da daha teknik bir terimle bir “Fonksiyonel Gıda” olur. Fonksiyonu da tükettiğimiz zaman sağlığımıza bir fayda sağlamasından gelmektedir. Örneğin mor sebze ve meyveleri bilim insanları sıklıkla tüketmemizi önermektedir. Bunun altında yatan ana neden, mor sebze ve meyvelerin içeriğinde bulunan ve meyve-sebzeye mor rengi veren bileşenlerdir. Bu bileşenler tüketildiği zaman bizleri çeşitli moleküler mekanizmalar üzerin...

MorMiks'le İlgili Sıkça Sorulan Sorular

MorMiks Ürünü Nedir? İçeriğinde Ne Vardır? MorMiks ürünü İstanbul Üniversitesi, Avcılar Kampüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin Ar-Ge ve endüstriyel üretimin bir arada olduğu tematik araştırma merkezi olan Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde üretilmektedir. Mormiks temelde gıdaların içerisinde katılabilecek ve hazırlanan gıdaların Fonksiyonel Gıda olmasını sağlayabilecek, toz formda bir etken bileşendir. İçeriğinde mor sebze ve meyvelerden saflaştırılan ve sağlığa faydaları binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler (renk pigmentleri) vardır. %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarıyla üretilen %100 yerli bir üründür. MorMiks ile Neler Yapılabilir? Başta ekmek, poğaça, açma, simit, kurabiye, tatlı, makarna olmak üzere birçok unlu mamül MorMiks katılarak geliştirilebilir. Benzer şekilde sütlü tatlılar, peynir, yoğurt gibi ürünler de MorMiks katılarak fonksiyonel hale getirilebilmektedir. Soslar, reçeller, çiğ köfteler, b...